Site search

Site menu:

Címkék

Egészség napok Majkon EgĂŠszsĂŠg napok Majkon Fesztiválok Majkon FesztivĂĄlok Majkon Kulturális programok Majkon KulturĂĄlis programok Majkon Monte Corona Egyesület Monte Corona hírek Műemlék kocsma Budapesten

Kategóriák

 

április 2024
H K S C P S V
« jún    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Legutóbbi

Hasznos linkek

Megkóstolható Kiállítás - megkóstoltuk!

Füzérradvány, Károlyi-kastély
Édes Nosztalgia, avagy a Megkóstolható Kiállítás”

A füzérradványi Károlyi-kastélyba több mint hétszázan érkeztek a régi korokat felidéző házi sütemények versenyére és kóstolójára a Múzeumok Éjszakáján 2009. június 20-án. Az Édes Nosztalgia, avagy a Megkóstolható Kiállítás” címmel megrendezett süteménysütő versenyre 36 környékbéli és egy kiskunfélegyházi versenyző nevezett be, több mint 40 féle süteménnyel.

Hattyúk tava

Hattyúk tava

A leglátványosabb édesség a hattyú formájú képviselőfánk volt. Az ínyencek megkóstolhatták a nagymamáink receptje szerint készült Zserbó szeletet, Piskótás szeletet, 1700-as évekbeli gyümölcskenyeret, Isteni szeletet, Vajas Pánkót, Rábaközi ánizsost, .Pettyes mézest, Réteges, Contesscat, Vajas puffogót és egyéb finomságokat.

A nyertesek:
I helyezett: Bodnárné Angyal Piroska, Pálháza – sütemény: Sütőporos kifli
II. helyezett: Bínó Tiborné, Pálháza – sütemény:Francia krémes
III.helyezet: Illés Gyuláné, Pálháza – sütemény:Rákóczi Túrós
Különdíj: Jendricsné Kiss Ibolya, Kiskunfélegyháza
A fődíj egy ajándék kosár, egy hollóházi váza (a Bercsényi Bt. felajánlásával), valamint egy hétvége a Műemlékek Nemzeti Gondnokságának tulajdonában álló lakható kastélyok valamelyikében. A második és harmadik helyezett hollóházi vázát kapott jutalmul. A különdíj egy hétvége a Majki Kamalduli Remeteségben, melyet a legtávolabbról érkező versenyző kapott jutalmul.

Reneszánsz tánc

Reneszánsz tánc

Külön a rendezvényre érkezett a fővárosból az újpalotai Egyesített Szociális Intézmény Értelmi Fogyatékosok Otthonából egy csoport, akik reneszánsz táncot adtak elő gróf Károlyi László és gróf Károlyi Erzsébet tiszteletére. Az előadás nagy sikert aratott, a Gróf úr és a Grófnő személyesen gratulált a bátor táncosoknak a nagyszerű előadásért.

A süteménysütő versenyen kívül nagy siker volt Rédai Zsolt magángyűjteménye, amelyben a nagyközönség számára bemutatásra kerültek a kastélyszálló életéből származó eredeti tárgyak, az egykori szakácsok és a pincérek eredeti fényképei, a kastélyszálló egyik szakácskönyve , valamint a Károlyi család életét bemutató eddig ismeretlen fotók is. Külön érdekesség volt az Alföldy Gábor magángyűjteményéből származó archív fotók vetítése a kastélyról és a kastélyparkról, melyet rögtön megérkezéskor megtekinthettek az érdeklődők.
Az esti órákban érkezett meg az a csoport, amely részt vett a pálházi polgármester, Lesovics Miklós által szervezett, Pálházáról Budapestre vezető Zarándokúton. A csoport az őket kísérő közel 200 fővel, valamint „A Huták virágai” nevet viselő helyi népdalkörrel karöltve egy közös dalesttel tették felejthetetlenné az estét a kastélyban.
A legutolsó látogatók hajnali fél egykor érkezetek.